Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Werk jij mee aan de nieuwe guide to writing requirements?

Lou Wheatcraft is de voorzitter van de internationale "Requirements Working Group"(RWG) . Deze werkgroep is zeer actief en heeft wereldwijd 530 leden. De werkgroep heeft drie grote projecten lopen om de INCOSE guidelines omtrent het schrijven van eisen te herzien, zoals hieronder beschreven.

Lou doet een oproep aan INCOSE leden wereldwijd: draag bij aan deze drie grote initiatieven! Lijkt het je interessant: neem vooral contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en lees verder over hoe je het best contact kunt leggen. 

Lees meer

Aanstaande evenementen

De volgende evenementen staan binnenkort op de agenda:
alle evenementen vind je in de evenementenkalender

Van 23.05.2019 19:00 tot 23.05.2019 22:00
Bij Moreelsepark 3, 3511 EP Utrecht, Netherlands Categorieën: netwerkbijeenkomst
details volgen
Van 06.06.2019 18:00 tot 06.06.2019 22:00
Bij Categorieën: netwerkbijeenkomst
details volgen
Op 20.06.2019
Bij Categorieën: INCOSE Nederland, systems architecting Labels: Techwatch
20 juni is er weer een Dutch System Architecting event. Georganiseerd door Techwatch, Incose-NL als partner. Keynotes door: Paul Schreinemakers en Guido de Boer (vh verantwoordelijk voor design en realisatie van Mapper). Presentaties vanuit Philips Healthcare, Nexperia, Moba, NTS, DutchBoostingGroup, CGI, Zuidasdok.
Van 19.09.2019 14:00 tot 19.09.2019 22:00
Bij Voormalige Stadstimmertuin 4, 1018 ET Amsterdam, Netherlands Categorieën: netwerkbijeenkomst
details volgen
Op 10.10.2019
Bij Griffioenlaan 2 3526 LA Utrecht Categorieën: netwerkbijeenkomst
details volgen

Spreken op Dutch System Architecting Conference?

Op donderdag 20 juni is de tweede editie van de Dutch Systems Architechting Conference in Den Bosch. 

Naast deelnemen kan je ook bijdragen! Heb jij een engineering of architecting verhaal uit de praktijk van GWW/infra/rail/bouw, met waardevolle lessons-learned voor bezoekende engineers en architecten? Neem dan snel contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verwachten ongeveer 150 deelnemers uit diverse sectoren, high-tech, publieke infrastructuur, automotive en de maakindustrie: allen actief in het ontwikkelen van complexe systemen.

Meer informatie op de site van het evenement https://sysarch.nl/

10 & 11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

Op 10 en 11 oktober organiseert INCOSE-NL voor het eerst de tweejaarlijkse EMEA Workshop!

Tijdens deze twee dagen organiseren alle working groups uit de EMEA landen workshop sessies op alle mogelijke Systems Engineering onderwerpen. In vier dagdelen wordt topkennis op SE gebied aangewend om stappen te zetten op deze onderwerpen.  Het symposium vindt plaats in LEF, de inspirerende congreslocatie van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Lees meer

Waarom vragen wij om persoonlijke adresgegevens?

Twee weken geleden hebben we al onze leden een vezoek gestuurd om zijn of haar persoonsgegevens zoals die bij ons bekend staan te controleren. Naar aanleiding daarvan zijn bij INCOSE-NL een aantal vragen binnengekomen over het opslaan van privé persoonsgegevens. Om transparant te zijn naar onze leden hierbij de reden waarom INCOSE-NL deze informatie graag wil bijhouden. 

Lees meer