Workshop - Voorspelbare Projecten - Hoe realiseer je het juiste resultaat op het juiste moment? - Niels Malotaux

Op 03.02.2016
Geplaatst door Berber de Liefde
Categorieën: INCOSE Nederland
Gezien: 5112

Dit is een herhaling van de workshop die we op 27 november 2010 hebben georganiseerd. Het onderwerp is nog steeds actueel!
Systems Engineers: Neem je Project Manager mee naar deze dag! 

Workshop

Is het niet vreemd dat veel projecten nog steeds niet meteen het juiste opleveren en langer duren dan de bedoeling is, terwijl de methoden om projecten gewoon op tijd het juiste te laten opleveren al lang bekend zijn?

Deze workshop geeft inzicht en direct toepasbare technieken waarmee je je project direct een stuk productiever kan maken. Geen academische theorie, maar zeer pragmatische en bewezen technieken die gemakkelijk zijn te leren en toe te passen (sommigen noemen het echter: ‘bedrieglijk eenvoudig’). Zowel het gangbare onderwijs, alsook Project Management en Systems Engineering handboeken geven een mechanistisch beeld van wat je zou moeten doen, maar ze missen allemaal de essentie om het te laten slagen. Die essentie gaan we hier toevoegen.

Veel van deze essentiële principes zijn al meer dan een halve eeuw bekend, dus wordt het tijd dat projecten ze gewoon gaan toepassen, in plaats van excuses te blijven bedenken waarom het project deze keer weer langer duurde dan gepland. Als je deze dag hebt bezocht weet je dat je je niet meer achter deze excuses kunt verschuilen, maar weet je ook wat je er aan kunt doen.

Deze dag is bestemd zowel voor Systems Engineers, Software Architecten, Managers, Project Managers, Ontwikkelaars en QA mensen die het belangrijk vinden om beter resultaat in beduidend kortere tijd te realiseren. Management omdat zij verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Alle anderen omdat ze het resultaat bepalen.

Onlangs heeft een ruimtevaartproject laten zien wat je met deze aanpak kunt bereiken: normaal duurden de projecten meestal zo’n jaar langer dan gepland. Door toepassing van deze aanpak hebben ze deze keer één dag te vroeg opgeleverd. 40 man, 1 jaar eerder. Tel uit je winst. Voor volgende projecten blijven ze deze aanpak toepassen. Het was de Systems Engineer die dit resultaat heeft geregisseerd!

Voorbereiding:

Hoe beter je je voorbereidt, hoe meer je leert.

Schrijf op:

  • De top-3 stakeholders van je huidige werk of project (Wie zit erop te wachten?)
  • De top-3 echte requirements voor je huidige werk of project (Waar wachten ze op?)
  • Hoeveel verbetering verwachten de stakeholders ten opzichte van de huidige situatie? (3 of 7?)
  • Wat zijn de deadlines? (Zonder deadlines duurt het langer)
  • Wat moet en kan jij en je team hebben bereikt in de komende 10 weken? (Gaat dat lukken? Zo ja: prima. Zo niet: wat ga je er aan doen? - Failure is not an option!)
  • Wat denk je dat je de komende week moet en kan doen om te slagen in wat je zou moeten doen? (Plan niet wat je niet moet of kan doen - Aan het eind van de week is alles af)
  • Welke vooruitgang heb je aan het eind van de week gerealiseerd en hoe toon je dat aan?
  • Zijn er mogelijke problemen met de bovenstaande zaken of anderszins?

Als je moeite hebt om dit alles op te schrijven is het des te belangrijker om aan deze workshop deel te nemen. Als je tijdens de workshop iets verandert aan wat je hebt opgeschreven, levert dat meteen een besparing op, aangezien je dan meer aan het juiste gaat werken, en minder aan wat minder belangrijk is. Betere focus op wat echt belangrijk is spaart tijd. De tijd die je besteedt aan deze workshop win je snel terug door de gepresenteerde technieken in je werk toe te passen. Gebruik dat als argument om je baas te overtuigen dat je beslist naar deze workshop toe moet. Misschien komt hij dan zelfs met je mee.

Niels Malotaoux

Niels Malotaux is een internationaal gerenommeerde Project Coach en Expert in het over de hele wereld helpen van projecten en organisaties hun resultaten te optimaliseren.08b8965

Hij heeft zo’n 40 jaar ervaring in het ontwerpen van elektronische en software systemen, aan de TU Delft, in het Nederlandse leger, bij Philips en 20 jaar in zijn eigen systems design bedrijf.

Sinds 1998 wijdt hij zijn expertise aan het helpen van projecten om Kwaliteit op Tijd te leveren: leveren wat de klant nodig heeft, wanneer hij het nodig heeft, zodat de klant succes heeft en tevreden is. Zo hielp Niels inmiddels ruim 200 projecten in 40+ organisaties in Nederland, België, China, Duitsland, Engeland, Ierland, India, Israël, Japan, Polen, Roemenië, Zuid-Afrika en de VS, wat tot een schat aan ervaring heeft geleid over wat beter werkt en wat minder goed of zelfs averechts werkt in de werkelijke praktijk van projecten en culturen. Gecoachte projecten worden meestal in enkele weken al 30% productiever. Ongelofelijk? Dat dachten anderen ook, totdat ze het zelf gingen doen.

Programma 

9:00 - Ontvangst en inloop

9:30 - Start workshop

12:30 - Lunch

13:30 - Vervolg workshop

17:00 - Einde workshop

Locatie

Gemeente Amsterdam
Ingenieursbureau (Overlegcentrum voormalig Stadstimmertuin)
Weesperstraat 430
1018 DN Amsterdam

Aanmelden

Deelname kost 175 euro voor INCOSE leden en 350 euro voor niet-leden. (Voor niet-leden is het overwegen waard om lid te worden, lidmaatschap voor 2016 is 145 euro)

  • Voor vragen over aanmelden en/of lid worden  kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.