Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Even voorstellen: Eric Burgers als penningmeester

Ik ben Eric Burgers en ik wil me kandidaatstellen voor de bestuursfunctie penningmeester.

Ik ben werkzaam in de GWW sector als systeem architect en systems engineer. Ik ben sinds 2012 formeel lid van INCOSE, daarvoor vele jaren "anoniem" via mijn ex-werkgever.

Ik heb in diverse markten gewerkt waaronder transport, overheid, defensie en industrie. Ik ben eigenaar van mijn bedrijf Semapro, ik heb de INCOSE-NL SIG MBSE (mede) opgericht en op dit moment ben ik INCOSE Ambassadeur voor de Internationale Working Group Infrastructure.

Ik  heb lezingen gegeven op verschillende INCOSE Experience dagen. Ik ben jarenlang secretaris en voorzitter geweest van de duikclub Aqua Viva, dus verenigingsrecht, verenigingsleven en vrijwilligerswerk zijn mij niet vreemd. Omdat ik ook mijn eigen administratie voer van mijn bedrijf, heeft  boekhouding geen grote geheimen voor me.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (model based) systems engineering, en deze rol helpt (indirect) daarbij.