2019: 50 jaar maanlanding

Systems Engineering is een belangrijke pijler in de ontwikkeling van de ruimtevaart. En groot geworden dóór de ruimtevaart! SE is onder andere door toepassing bij NASA uitgegroeid tot de omvangrijke werkwijze die het nu is. In 2019 is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst een mens op de maan stond. De NVR, het NRM, Space expo en KNVWS organiseren dit jaar talloze evenementen om deze 'giant leap for mankind' te vieren. En om kennis te delen over de ruimtevaart in Nederland. Alle informatie hierover vind je op de speciale site: 

https://www.50jaarmaanlanding.nl/

Waarom vragen wij om persoonlijke adresgegevens?

Twee weken geleden hebben we al onze leden een vezoek gestuurd om zijn of haar persoonsgegevens zoals die bij ons bekend staan te controleren. Naar aanleiding daarvan zijn bij INCOSE-NL een aantal vragen binnengekomen over het opslaan van privé persoonsgegevens. Om transparant te zijn naar onze leden hierbij de reden waarom INCOSE-NL deze informatie graag wil bijhouden. 

Lees meer

10 & 11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

Op 10 en 11 oktober organiseert INCOSE-NL voor het eerst de tweejaarlijkse EMEA Workshop!

Tijdens deze twee dagen organiseren alle working groups uit de EMEA landen workshop sessies op alle mogelijke Systems Engineering onderwerpen. In vier dagdelen wordt topkennis op SE gebied aangewend om stappen te zetten op deze onderwerpen.  Het symposium vindt plaats in LEF, de inspirerende congreslocatie van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Lees meer

Spreken op Dutch System Architecting Conference?

Op donderdag 20 juni is de tweede editie van de Dutch Systems Architechting Conference in Den Bosch. 

Naast deelnemen kan je ook bijdragen! Heb jij een engineering of architecting verhaal uit de praktijk van GWW/infra/rail/bouw, met waardevolle lessons-learned voor bezoekende engineers en architecten? Neem dan snel contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verwachten ongeveer 150 deelnemers uit diverse sectoren, high-tech, publieke infrastructuur, automotive en de maakindustrie: allen actief in het ontwikkelen van complexe systemen.

Meer informatie op de site van het evenement https://sysarch.nl/

Lidmaatschap opzeggen? Voor 1 december!

Mocht je je INCOSE lidmaatschap in 2019 niet willen verlengen, dan dien je je lidmaatschap voor 1 december 2018 op te zeggen. 

Indien je je lidmaatschap wilt beëindigen dan kun je dit via het contactformulier laten weten onder vermelding van je lidmaatschapsnummer. Wij zouden het op prijs stellen als je ook aangeeft wat de reden is van opzeggen.

Nieuwe publicatie: Competence Framework

INCOSE heeft een competence framework opgesteld waarin alle benodigde competenties voor alle systems engineering werkvelden beschreven staan.

In totaal zijn er 36 competenties gedefinieerd. Elke competentie heeft 5 niveaus: van beginner tot expert. Duidelijk is wel dat SE te breed is om van alle competenties expert te willen worden. om te ontwikkelen in systems engineering moet je keuzes maken. Dat kan ook, want het engineeren van een systeem is een team-effort.

Het INCOSE competentie framework voor systems engineering kan gebruikt worden voor:

  • Identificeren van benodigde individuele en team competenties voor een SE project
  • Identificeren van jouw eigen leer- en ontwikkelmogelijkheden in SE
  • Standaardiseren van rol- en functiebeschrijvingen
  • Hulpmiddel in recruitment en sollicitatie-interviews
  • Ontwikkelen van trainingsprogramma’s in systems engineering

Het framework is te vinden op https://connect.incose.org/Pages/Product-Details.aspx?ProductCode=ISECFv1

EMEASEC 5-7 november in Berlijn

5-7 november 2018 is de EMEASEC (Europe & Middle East Systems Engineering Conference) in Berlijn.
De details voor het programma zijn bekend! Mocht je twijfelen, dit is waarom je de EMEASEC niet mag missen.

Lees meer