Leesvoer voor de vakantie: INSIGHT

Vier keer per jaar verschijnt INSIGHT. Een magazine van INCOSE met als doel de nieuwste ontwikkelingen in SE te presenteren en de toepassing van SE te vergroten door praktische informatie over SE te delen.
Vanuit INCOSE-NL willen we je wijzen op het bestaan van het magazine, neem 'm  mee op vakantie! Deze keer staat het INSIGHT magazine hier op de INCOSE-NL site. Alle leden krijgen ook een email vanuit INCOSE international als een nieuwe INSIGHT beschikbaar is. Alle edities van INSIGHT kunnen gedownload worden van connect: de internationale INCOSE database.

International Symposium in Adelaide

Van 16-20 juli vindt het INCOSE International Symposium plaats. 

We maken tzt een samenvatting van de hoogtepunten van het symposium.

Tot die tijd is hier meer informatie te vinden

Verslag Netwerkbijeenkomst systeemintegratie Noord-Zuidlijn

Systeemintegratie Noord-Zuidlijn

Welke ontwerpprincipes zijn toegepast om alle deelsystemen van de Noord-Zuidlijn te integreren? Op papier klinkt het logisch. Hoe je dat nou in praktijk? Wanneer kan je starten met inkoop en wanneer kan je beginnen met bouwen? Op welk moment draag je delen over naar de eigenaar en hoe neem je ze in gebruik? Na de break een verslag van de netwerkbijeenkomst. 

Lees meer

Verslag workshop V&V - NL ingenieurs

18 mei j.l. heeft NL Ingenieurs een workshop georganiseerd met als onderwerp:  Hoe ben je succesvoller met Systems Engineering? De praktische toepassing en beschikbare tooling voor SE.


NL-Ingenieurs heeft een leuk verslag gemaakt van de workshop. deze is hier te vinden.

 

17 oktober doet de SE Tour Nederland aan

17 oktober is het zo ver: de SE Tour doet Nederland aan. De kans om met internationaal erkende thought leaders op het gebied van SE in gesprek te gaan!

 

De SE tour wordt georganiseerd door de Noorse, Zweedse en Nederlandse chapters van INCOSE. Gedurende drie dagen trekken drie sprekers langs de drie landen, om een op elkaar afgestemd verhaal te vertellen: ontwikkelingen op het gebied van SE in drie verschillende disciplines: Luchtvaart, Maritieme sector en high tech sector. Wat zijn de ontwikkelingen en hoe kunnen de sectoren van elkaar leren bij de toepassing van Systems Engineering?

 

De SE tour is dit jaar voor de derde keer. Dit jaar zal het symposium in de regio Eindhoven plaatsvinden: een mooie kans om de band met de high tech sector te versterken.

Voor nu: save the date, binnenkort meer informatie over sprekers en locatie!

 

26 september: Hoe is het met MBSE?

Als je benieuwd bent naar de laatste ontwikkelingen in MBSE, kom dan 26 september naar onze netwerkbijeenkomst. De SIG MBSE heeft een nieuwe visie: De SIG MBSE gaat als kennisplatform en aanjager van innovatie functioneren. Haar oude rol, ontwikkelaar van kennis, wordt zo op een  nieuwe manier ingevuld. 26 september geeft de SIG MBSE een update van de wereldwijde ontwikkelingen in MBSE. 

Lees meer

Verslag netwerkbijeenkomst 18 mei

Big data en SE 

18 mei zijn we samen gekomen bij Antea in Deventer voor een verkenning wat Big Data Analytics kan betekenen voor systems engineering. Douwe Treurniet nam ons mee in het werk van een data analyticus.  Na de break een samenvatting van de hoogtepunten.

Lees meer

Nieuwe Sponsor: ProcessMinded

Per 1 mei is ProcessMinded sponsor van INCOSE-NL.

We zijn erg verheugd met deze nieuwe samenwerking en kijken er naar uit elkaar de komende jaren te gaan versterken!


ProcessMinded is een adviesbureau in de toepassing en implementatie van Systems Engineering in civiele techniek, industriebouw en utiliteitsbouw. 

Tijdens een prettige nadere kennismaking ondertekenden ProcessMinded directeur Remko Labee en INCOSE-NL voorzitter Patricia de Greef het sponsorcontract. 

Meer informatie over ProcessMinded op hun website.