2019: 50 jaar maanlanding

Systems Engineering is een belangrijke pijler in de ontwikkeling van de ruimtevaart. En groot geworden dóór de ruimtevaart! SE is onder andere door toepassing bij NASA uitgegroeid tot de omvangrijke werkwijze die het nu is. In 2019 is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst een mens op de maan stond. De NVR, het NRM, Space expo en KNVWS organiseren dit jaar talloze evenementen om deze 'giant leap for mankind' te vieren. En om kennis te delen over de ruimtevaart in Nederland. Alle informatie hierover vind je op de speciale site: 

https://www.50jaarmaanlanding.nl/

Waarom vragen wij om persoonlijke adresgegevens?

Twee weken geleden hebben we al onze leden een vezoek gestuurd om zijn of haar persoonsgegevens zoals die bij ons bekend staan te controleren. Naar aanleiding daarvan zijn bij INCOSE-NL een aantal vragen binnengekomen over het opslaan van privé persoonsgegevens. Om transparant te zijn naar onze leden hierbij de reden waarom INCOSE-NL deze informatie graag wil bijhouden. 

Lees meer

Vervul een rol in het INCOSE-bestuur

Wil je in het hart staan van hét Nederlandse netwerk van systems engineers? Geef je dan op als kandidaat bestuurslid!

 

De huidige Voorzitter Patricia de Greef wordt opgevolgd door de huidige Aankomend Voorzitter Ger Schoeber. Er is inmiddels een kandidaat voor Aankomend Voorzitter. Ook willen Secretaris Thomas Munster en Bestuurslid Communicatie Martijn Marijnen hun bestuursfunctie doorgeven. 

 

Daarom zijn de leden van INCOSE-NL van harte uitgenodigd zich kandidaat te stellen voor één of meerdere van bovengenoemde functies. Mocht je meer willen weten: 
De rol van secretaris
De rol van bestuurslid communicatie

 

Heb je vragen? Neem contact op met een van de huidige bestuursleden. Dit kan via:

Patricia de Greef, voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ger Schoeber, aankomend voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eric Burgers, penningmeester, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Thomas Munster, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Martijn Marijnen, communicatie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We kijken uit naar je reactie!

Spreken op Dutch System Architecting Conference?

Op donderdag 20 juni is de tweede editie van de Dutch Systems Architechting Conference in Den Bosch. 
Wij zijn op zoek naar enthousiaste sprekers die hun visie op een aan Systems Engineering of Systems Architecting gerelateerd onderwerp willen presenteren. Niet alleen successen, maar ook juist leermomenten zijn zeer waardevol om met elkaar te delen! We verwachten ongeveer 150 deelnemers uit diverse sectoren, high-tech, publieke infrastructuur, automotive en de maakindustrie: allen actief in het ontwikkelen van complexe systemen. 

Heb jij de ambitie om een bijdrage te leveren aan de dag? Schroom niet om contact op te nemen met Ger Schoeber via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lidmaatschap opzeggen? Voor 1 december!

Mocht je je INCOSE lidmaatschap in 2019 niet willen verlengen, dan dien je je lidmaatschap voor 1 december 2018 op te zeggen. 

Indien je je lidmaatschap wilt beëindigen dan kun je dit via het contactformulier laten weten onder vermelding van je lidmaatschapsnummer. Wij zouden het op prijs stellen als je ook aangeeft wat de reden is van opzeggen.

Nieuwe publicatie: Competence Framework

INCOSE heeft een competence framework opgesteld waarin alle benodigde competenties voor alle systems engineering werkvelden beschreven staan.

In totaal zijn er 36 competenties gedefinieerd. Elke competentie heeft 5 niveaus: van beginner tot expert. Duidelijk is wel dat SE te breed is om van alle competenties expert te willen worden. om te ontwikkelen in systems engineering moet je keuzes maken. Dat kan ook, want het engineeren van een systeem is een team-effort.

Het INCOSE competentie framework voor systems engineering kan gebruikt worden voor:

  • Identificeren van benodigde individuele en team competenties voor een SE project
  • Identificeren van jouw eigen leer- en ontwikkelmogelijkheden in SE
  • Standaardiseren van rol- en functiebeschrijvingen
  • Hulpmiddel in recruitment en sollicitatie-interviews
  • Ontwikkelen van trainingsprogramma’s in systems engineering

Het framework is te vinden op https://connect.incose.org/Pages/Product-Details.aspx?ProductCode=ISECFv1

10-11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

 INCOSE-NL heeft de eer om op 10 en 11 oktober de tweedaagse EMEA workshop te organiseren!

 

Een commissie van INCOSE-NL neemt de organisatie op zich, samen met een professioneel evenementenbureau. 

 

Het bureau organiseert de dag, de commissie levert de inhoud. 

 

Wim van der Woerdt, Mari van de Ven, Jan Kapelle en Dick Terleth gaan zich hier het komende jaar voor inspannen. 

 

Het team zoekt nog een lid die de vormgeving van de marketing en communicatie voor het symposium op zich wil nemen. 

 

Wil jij op deze manier bijdragen aan de ontwikkeling van SE in Nederland en daarbuiten? En wil je je netwerk in het werkveld vergroten? Neem dan plaats in het organiserend comité. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of lees eerst verder over de EMEA workshop.

Lees meer