Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Uitnodiging tot kandidaatstelling

INCOSE Nederland zoekt nieuwe bestuursleden. Ben je iemand met ideeën over de ontwikkeling van systems engineering en wil je in het hart staan van het netwerk van systems engineers? Geef je dan op als bestuurslid.

 

Het huidige bestuur van INCOSE Nederland zal volgens de statuten in maart 2017 van samenstelling moeten veranderen. Wij zoeken onder onze ruim 400 leden drie personen die onze vereniging komende periode verder inhoud kan geven.   

Het mandaat van de huidige Voorzitter Dick Terleth  verloopt; hij zal worden opgevolgd door de huidige aankomend voorzitter Patricia de Greef. Dit betekent dat er een nieuwe Aankomend Voorzitter moet worden gekozen.

Daarnaast heeft onze Penningmeester Alexander Koek, na een bestuursperiode van vier jaar, aangegeven deze positie graag over te willen dragen aan een opvolger. Er is dus ook een vacature voor Penningmeester.

Verder is Bestuurslid Communicatie, Berber de Liefde, na een periode van twee jaar gestopt met haar functie.  Er is dus een vacature vrij voor Bestuurslid Communicatie.

Het bestuur wil leden van INCOSE NL daarom graag uitnodigen om zich kandidaat te stellen voor één van bovengenoemde functies, of wellicht meerdere. Heb je interesse of vragen? Meld je dan aan bij een van de huidige bestuursleden. Dit kan via:

Dick Terleth, voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Patricia de Greef, aankomend voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alexander Koek, penningmeester, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Thomas Munster, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Het verkiezingsschema ziet er voor nu als volgt uit: 

* Kandidaatstelling tot uiterlijk 13 januari 2017 

* Stemmen via het te ontvangen e-stembiljet in de tweede helft van februari

* Bekendmaking uitslag begin maart. 

* Formele overdracht tijdens de  ALV op 16 maart 2017 

  Wij hopen spoedig van u te horen. 

 

Met vriendelijke groet,   

Het huidige bestuur van INCOSE-NL