Jong INCOSE

Jong INCOSE is een inspirerend kennisplatform dat jonge Systems Engineers bij elkaar brengt en verbindt. Wij willen een verfrissende impuls geven aan de evolutie van Systems Engineering.

Systems Engineering (SE) evolueert en wordt steeds meer gezien als dé methodiek om de processen in projecten op een gestructureerde en expliciete wijze in te richten. Projecten worden steeds complexer en dynamischer en dienen efficiënter uitgevoerd te worden. Dit vergt naast theoretische kennis ook bepaalde vaardigheden en ‘soft skills’. Zoals leiderschap tonen, samenwerken, systeemdenken, inspireren, effectief communiceren en de wil om te leren!

Jong INCOSE herkent veel van deze eigenschappen in de jonge Systems Engineers en ziet in toekomstige projecten daarom een belangrijke rol weggelegd voor hen.

Jong INCOSE...

 • Inspireert en motiveert Systems Engineers die jong van geest zijn
 • Fungeert als kennisbrug tussen verschillende sectoren
 • Laat Systems Engineers verder denken dan hun eigen discipline, sector en bedrijf
 • Heeft aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Is voor gezelligheid!

Doel

 • Zoveel mogelijk jonge Systems Engineers uit verschillende sectoren bij elkaar brengen
 • SE-gerelateerde brancheorganisaties op de hoogte stellen van nieuwe inzichten
 • Bevorderen van het SE-kennisniveau van jonge Systems Engineers

Activiteiten
Een aantal keer per jaar organiseren we een netwerkborrel of barbecue, deze zijn altijd op een centrale locatie, vaak in Utrecht.

 • September 2018, BBQ, inloop vanaf 16.30

Meer informatie over deze borrels wordt een paar weken van tevoren bekend gemaakt via o.a. onze website, nieuwsbrief en de LinkedIn groep. We zien je graag aan de bar of op het terras!

Kennissessies
In kennissessies wordt een SE-gerelateerd onderwerp behandeld, altijd vanuit een andere invalshoek. Spraakmakende thema’s worden aangedragen door onze deelnemers en de kennissessies worden ook georganiseerd door actieve Jong INCOSE deelnemers. De aanwezigen bij deze kennissessies zijn altijd een afspiegeling van de Jong INCOSE deelnemers, namelijk opdrachtgevers, opdrachtnemers uit de infrasector en buiten de infrasector. De kennissessies kennen een interactieve invulling met als resultaat een memo en/of vervolg actieplan. De volgende kennissessies zijn voor 2018 gepland of gehouden:

 • SE & Best value (22 feb 2018, zie de Jong INCOSE linkedIn voor een kort verslag ) 
 • Kennissessie #2 (najaar 2018)

Informatie
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten of heb je een idee, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, wordt lid van onze LinkedIn groep of spreek Elise, Michiel, Rob of Tom aan bij een van onze activiteiten.

Kernleden
Elise van Bokhoven
Michiel Loonen
Rob Loohuizen
Tom

Nieuwsbrief
De nieuwsbrieven zijn hier terug te vinden